Teams

De Wyck Lions Teams

De Wyck Lions hebben voor het seizoen van 2024, 6 teams die meedoen in de competitie! Dit is een schitterende groei voor onze club en laat zien dat Honk- & Softbal ook in en om Wijk bij Duurstede steeds populairder word.

We kunnen altijd versterking gebruiken, iedereen mag 3 gratis proef trainingen volgen.  Je kunt je hier aanmelden, maar je kan ook gewoon op de trainingsdagen een keertje komen aanwaaien!

BeeBall

Het beeball team is in 2022 gestart en bestaat uit jongens én meiden van 6 tot 10 jaar. Beeball is de voorloper van het honk- en softbal en daarmee leren de kinderen spelenderwijs de vaardigheden die nodig zijn voor deze sport. Vangen (met een handschoen), gooien, slaan, honklopen; het zijn behoorlijk wat technieken die de kinderen moeten leren. Het belangrijkste is dat ze de sport leuk (gaan) vinden en een goede basis techniek aanleren.

Bij beeball zijn de regels wat aangepast en is het veld iets kleiner. Ook worden de trainingsoefeningen afgestemd op het niveau van de kinderen, waardoor ze heel snel bepaalde vaardigheden opdoen.

Ook zij spelen een competitie, er worden afwisselend uit- en thuiswedstrijden gespeeld, meestal op zaterdag. De thuiswedstrijden spelen we op zaterdagen om 10.00 uur.  We trainen op woensdag van 18.00 uur tot 19.00 uur, op ons veld op de Mariënhoeve. Sabrina is de trainer van dit team.

Honkbal Pupillen U12

Het honkbal pupillen team is in 2024 nieuw gestart en bestaat uit jongens van 9 tot 12 jaar. Een aantal van deze jongens hebben eerst beeball gespeeld, maar er zijn ook jongens bij die pas recent zijn begonnen met honkballen.

Bij de pupillen gaan de jongens écht honkbal spelen, met een paar kleine aanpassingen om de sport goed aan te laten sluiten bij het niveau.

Er worden afwisselend uit- en thuiswedstrijden gespeeld, meestal op zaterdag. De thuiswedstrijden spelen we op zaterdagen om 14.00 uur. We trainen op donderdag van 18.30 uur tot 20.00 uur, op ons veld op de Mariënhoeve. Rik en Wouter zijn de trainers van dit team.

Softball Pupillen U12

Het softbal pupillen team is in 2024 nieuw gestart en bestaat uit meiden van 9 tot 12 jaar. Een aantal van deze meiden hebben eerst beeball gespeeld, maar er zijn ook meiden bij die pas recent zijn begonnen met softballen. Omdat we zelf net niet genoeg meiden hebben voor een team, zijn we voor 2024 een samenwerking aangegaan met Hilversum Hurricanes. Dit jaar vormen we dus een samengesteld team. Ons doel is echter wel om volgend jaar ieder een eigen softbal pupillen team te hebben!

Bij de pupillen gaan de meiden écht softbal spelen, met een paar kleine aanpassingen om de sport goed aan te laten sluiten bij het niveau. Zo moeten ze ook zelf gaan pitchen en catchen, super stoer!

Er worden afwisselend uit- en thuiswedstrijden gespeeld, meestal op zaterdag. De thuiswedstrijden spelen we op zaterdagen om 10.00 uur. Maar omdat we samenwerken met Hilversum Hurricanes spelen we ook een paar “thuiswedstrijden” in Hilversum. We trainen op woensdag van 18.00 uur tot 19.30 uur, op ons veld op de Mariënhoeve. Sonja en Cyrelle zijn de trainers van dit team, Marjanne en Daan trainen het team van Hilversum. Als het lukt trainen we af en toe ook gezamenlijk.

 

Softbal Dames 1

Het dames softbalteam bestaat momenteel uit 14 dames! Het is een gemêleerd team met daarin dames van 21 tot 55 jaar oud, dames die pas recent zijn begonnen met softbal en dames die al sinds hun jeugd spelen.  Het damesteam speelt in 2024 in de 4e klasse, hier kun je het programma, de uitslagen en de stand vinden.

We vinden het ontzettend leuk om nieuwe dames te verwelkomen in ons gezellige team. Wil jij ook een keer meetrainen en ervaren of softbal iets voor je is? Wij trainen op woensdagavond van 19.30 tot 21.00 uur op sportpark Mariënhoeve.

Softbal Heren 1

Het Heren 1 softbal team van de Wyck Lions speelt in de 2e klasse. Zij trainen op de dinsdagavond van 19.00 tot 20.30 op sportpark Mariënhoeve. Rutger is de coach van het Heren 1 softbal team en Jildert is captain.
Wij vinden het altijd leuk als er nieuwe mensen komen om een keer mee te trainen. Voel je daarom vrij om een keer langs te komen op een dinsdagavond.

De thuiswedstrijden worden op de vrijdagavond gespeeld. Ook de uitwedstrijden worden vaak op de vrijdagavond gespeeld, maar dat is afhankelijk van de thuisspelende ploeg.

Het programma kun je hieronder vinden. Ook kun je daar de stand en de uitslagen zien.

Stand, uitslagen en programma heren softbal team

Softbal Heren 2

In 2024 is bij de Wyck Lions het Softball Heren 2 team opgericht. Het heren 2 softbal team van de Wyck Lions speelt in de 2e klasse. Zij trainen op de dinsdagavond van 19.00 tot 20.30 op sportpark Mariënhoeve.
Wij vinden het altijd leuk als er nieuwe mensen komen om een keer mee te trainen. Voel je daarom vrij om een keer langs te komen op een dinsdagavond.

De thuiswedstrijden worden op de vrijdagavond gespeeld. Ook de uitwedstrijden worden vaak op de vrijdagavond gespeeld, maar dat is afhankelijk van de thuisspelende ploeg.
Het programma kun je hieronder vinden. Ook kun je daar de stand en de uitslagen zien. Stand, uitslagen en programma heren softbal team