Wat is BeeBall?

Wat is BeeBall? post thumbnail image

Wat is BeeBall?

BeeBall is een stoer, flitsend en leuk spel voor kinderen in de basisschool-leeftijd. Door het spelen van BeeBall leren kinderen op speelse wijze de techniek van honkbal en softbal. De regels zijn heel simpel gemaakt zodat de kinderen spelenderwijs betrokken worden in het spel en goed in beweging blijven. Ze leren het slaan, gooien, vangen en ook rennen em je hoofd gebruiken waarbij teamgeest en sportiviteit voorop staan. BeeBall wordt veelal in kleine teams gespeeld. De kinderen leren op een prettige manier de technische vaardigheden van honkbal en softbal. Het speelveld is klein en toch groot genoeg om volop in beweging te zijn. Omdat de veiligheid van de kinderen belangrijk is wordt het spel gespeeld met zachte knuppels en zachte ballen.

In 2022 zijn we weer begonnen met een BeeBall team. Inmiddels zijn we met 14 enthousiaste jongens en meiden, in de leeftijd van 6 tot 12 jaar!

De kinderen van 6 tot ongeveer 8 jaar trainen bij de Rookies.
De kinderen van 8 tot 12 jaar trainen en spelen bij de Majors.
Het team wordt getraind en gecoacht door Sabrina en Sonja.

In april 2023 gaan we met de Majors ook wedstrijden spelen in competitieverband. Hier kun je het programma, de uitslagen en de stand vinden. Bij BeeBall bestaat het team uit zowel jongens als meiden. En we zijn altijd op zoek naar nieuwe, enthousiaste kinderen die mee willen doen. Iedereen kan meedoen, ervaring is niet nodig!

Wil jouw zoon of dochter ook een keer meetrainen en ervaren of BeeBall iets voor hem of haar is? Wij trainen op woensdagavond van 18.00 tot 19.00 uur op sportpark Mariënhoeve.

Meer informatie en/of een keer meedoen? Neem dan contact met ons op of kom mee trainen. Ook op de site van de KNBSB vind je de nodige informatie over BeeBall

 

Beeball speler