Wyck Lions Overig KINDEREN LATEN STELEN EN SLAAN IS BEST OKÉ

KINDEREN LATEN STELEN EN SLAAN IS BEST OKÉ

KINDEREN LATEN STELEN EN SLAAN IS BEST OKÉ post thumbnail image

https://www.wijksnieuws.nl/sport/honkbal/813047/kinderen-laten-stelen-en-slaan-is-best-oke

Beeball, honk- en softbal voor 6 - 9 jarigen, is weer met een team gestart

WIJK BIJ DUURSTEDE ,,Huh, hoe bedoel je?” hoor ik je denken, maar in de stoere sport honkbal wordt van je verwacht dat je slaat en steelt. Daarbij is het nog eens prettig ook als je daar goed in bent.

Honk- en softbal vereniging Wyck Lions heeft opnieuw een team voor de allerjongste spelers. Het is inmiddels acht jaar geleden dat Niels van de Graaf het laatste jeugd honkbalteam heeft getraind. Nu, na twee moeilijke jaren waarin heel weinig gesport mocht worden, is het gelukt om een nieuw ‘beeball’ team bij elkaar te krijgen. En daar is men heel trots op. Beeball is een aangepaste vorm van honkbal speciaal voor kinderen van 6 tot 9 jaar.

Van de Graaf: ,,Twee ouders van het dames softbalteam hebben de handen ineengeslagen. Zij zijn actief gaan kijken wie in hun omgeving kinderen hebben tussen de leeftijd van 6 tot 9 jaar en hebben daarmee het minimale aantal spelers voor een beeball team bij elkaar weten te krijgen. Dit is ontzettend leuk.

Stel je die kinderen eens voor met hun helmpje op en hun knuppeltje klaar om de bal zo ver mogelijk weg te slaan, om dan vervolgens zo hard mogelijk het veld rond te rennen zodat ze veilig op een honk komen. Of zelfs in alle glorie een homerun te lopen.”

Is beeball niet gevaarlijk dan? Dat is een vraag die de club veel hoort. Het antwoord is: “nee, het is niet gevaarlijk”. Beeball is net zo veilig als alle andere sporten. Er wordt gespeeld met zachte knuppels, zachte ballen en het speelveld heeft een aangepaste grootte zodat spel en sport goed samenkomt.

Bij beeball zijn samen lachen, teamspirit en spelplezier de belangrijkste elementen. Bij beeball leren kinderen op een spelende wijze hun vaardigheden verbeteren of uit te breiden. Denk aan hand-oog coördinatie om de bal goed te kunnen slaan, nauwkeurig kunnen gooien en goed kunnen lopen en rennen om honken te kunnen stelen. En niet te vergeten, ze leren ook strategisch na te denken wat de volgende stap zou moeten zijn in het spel.

De club is momenteel op zoek naar nieuwe beeballers om het team te versterken. Als deze sport aanspreekt, zijn jongens en meisjes van harte welkom om eens te komen kijken op zaterdagochtend vanaf 10:00. Dan mogen ze natuurlijk ook gezellig meetrainen! Voor meer informatie over het beeball team en de andere teams, check de site wycklions.nl.

Related Post