Nipte overwinning softbal dames Wyck Lions – Red Caps

Donderdag 31 mei speelde de dames van HSV Wyck Lions alweer hun zesde competitie wedstrijd. Dit keer stonden de dames van de Red Caps uit Leusden op het programma. Een team wat ook lekker meedraait in de bovenste helft, dus zeker geen ongevaarlijke tegenstander. En dat bleek al gelijk in de eerste inning toen hun eerste slagvrouw al gelijk een goeie honkslag sloeg. 

De rest van het team uit Leusden had nog wel wat moeite met slaan, waardoor ze snel uitgemaakt werden op het eerste honk. Toch kon door een klein foutje het eerste punt niet voorkomen worden dus moesten de Wyckse dames ook maar snel op het scorebord zien te komen. En met een mooie twee honkslag van onze catcher Sonja en vervolgens nog twee goede honkslagen pakten de dames weer de voorsprong door gelijk 3 punten te scoren. Dus met een lekker begin aan de 2e inning mochten de Red Caps weer laten zien wat zij in hun mars hadden. En dat zij ook in vorm waren bleek wel uit de vier honkslagen die zij wisten te slaan. Er kon niet voorkomen worden dat ook zij weer 3 punten binnen wisten te halen waardoor de dames van Wyck Lions weer op 1 punt achterstand stonden. Maar die achterstand werd in de gelijkmakende 2 inning weer gelijk getrokken.

In de derde slagbeurt werd er niet gescoord door de Red Caps, mede door een fantastische vangbal van onze korte stop Maran. Ook wist ze in onze derde slagbeurt de voorsprong weer te pakken, na eerst zelf een lekkere honkslag te hebben geslagen. Helaas ontstond er toen een communicatie foutje van de coach en onze loopster op het derde honk waardoor er via een dubbelspel van de Red Caps gelijk een einde aan onze slagbeurt werd gemaakt. In de vierde en vijfde inning werd er door beide teams niet meer gescoord  dus begonnen we met nog steeds een 5-4 voorsprong aan de zesde en tevens laatste inning. Inmiddels had onze coach wel de opstelling wat gewijzigd zodat er wat buitenvelders naar het binnenveld werden verplaatst, waardoor Kiyomie haar debuut als korte stop kon maken.

In de zesde slagbeurt van de Red Caps wisten ze toch weer lekker te slaan en konden ze wederom door een honkslag en een twee honkslag het gelijkmakende vijfde punt scoren. Dus kregen de Lions nog één kans om dit gelijkspel om te kunnen zetten naar een overwinning. De eerste slagvrouw wist de bal lekker te raken maar werd helaas door hun linksvelder uitgevangen. Ook de 2e slagvrouw wist helaas niet op het honk te komen en werd uitgegooid op het eerste honk. Met nog één laatste poging kwam onze pitcher Natasha aan slag. Die in haar eerste slagbeurt nog van de coach van de tegenpartij een “opzettelijk vierwide” had gekregen, iets wat niet geheel gebruikelijk is in onze klasse maar wel strategisch gebruikt kan worden. Dus wat ging de tegenpartij dit keer doen? Weer vier wijd geven of mocht ze toch slaan gezien het feit dat ze in haar 2e slagbeurt nog een vangbal had geslagen in het binnenveld. Met een 5-5 gelijk stand en al twee uit mocht ze toch laten zien wat ze in huis had en met een heerlijke tik in het verre veld wist ze daarmee het derde honk te bereiken! Door daarna een foute aangooi van de korte stop naar de catcher kon ze verder door naar thuis en wist hiermee het winnende punt te scoren en bracht daarmee ook gelijk deze spannende en leuke wedstrijd tot een eind!

Met deze overwinning staan de dames van Wyck Lions nu op een stabiele 2 plaats in de competitie.