Aftrap dames 1 seizoen 2018

Maandag 9 april trapten wij de nieuwe competitie af met onze eerste wedstrijd, thuis tegen Blue Socks. Het was lekker weer, een graadje of 18 en droog, dus een prima start van dit seizoen! 

 

Wie ons al vaker heeft zien spelen, weet inmiddels dat wij een beetje op een diesel lijken. We hebben altijd even nodig om op gang te komen. Dit zagen we dan ook terug in de eerste inning. Blue Socks begon aan slag en door een aantal foutjes in het veld, kregen ze de ruimte om 4 punten binnen te lopen. Daarna was het onze beurt om punten te scoren, hoewel we altijd even op moeten starten en aan de pitcher moeten wennen, lukte het ons om 3 punten te op te halen!
 

De tweede inning ging alles wat beter draaien en lukte het ons om Blue Socks niet meer dan 1 punt te laten scoren. Vervolgens hebben wij onze tweede slagbeurt goed benut met 3 extra punten. Onder andere door een prachtige 2 honkslag van Sanne, chapeau!  
Natasha, die de hele wedstrijd al goed stond te pitchen, gooide een hele sterke derde inning. Gecombineerd met goed en zorgvuldig veldwerk kwamen de Blue Socks niet aan scoren toe. Een spannende inning, want ook ons lukte het niet om deze inning punten binnen te halen.   

 

Aan het begin van de vierde inning stonden we dus nog met 6-5 voor. Blue Socks gaf zich echter niet zomaar over. Deze vierde inning konden ze 3 punten binnen lopen door een aantal mooie honkslagen. Tevens wisselden zij van pitcher, dus toen wij aan slag kwamen moesten we wederom weer even  wennen. Het lukte ons helaas dan ook niet om punten te scoren.  

 

Met een stand van 6-8 gingen we de vijfde en laatste inning in. Hoewel we deze inning begonnen met goed veldwerk en Blue Socks geen punten meer kon scoren, lukte het ons aan slag ook niet om deze achterstand nog om te buigen in een overwinning. Blue Socks verwerkte onze ballen goed en het lukte dan ook niet om punten te maken. Helaas voor ons werd 6-8 dus de eindstand van deze wedstrijd.  

 

Ontevreden? Absoluut niet! Het was de eerste wedstrijd van het seizoen, we moeten duidelijk nog een beetje meer ingespeeld raken, maar Blue Socks was een waardige tegenstander en we hebben ons best gedaan. Hoewel Blue Socks uiteindelijk als winnaar naar huis ging, zijn we niet weg gespeeld en hebben we behoorlijk tegenstand geboden. Dus maak voor de volgende keer je borst maar nat Blue Socks! Wij hebben er nu al zin in! 😊